Ruska intervencija u Siriji dovela do ujedinjenja 40 terorističkih organizacija?

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska intervencija u Siriji dovela do ujedinjenja 40 terorističkih organizacija?

Ruska vojna intervencija u Siriji dovela je do ujedinjenja 40 grupa militanata. Među tim grupama su i Ahrar al-Sham, Islamska vojska i Fronta Levanta, kako piše Gardijan.

Ruse zovu “okupatorima”, a na džihad protiv ruske vojske pozvalo je i Muslimansko bratstvo, koje je borbu protiv ruskih snaga nazvalo legitimnom dužnošću svakoga ko može nositi oružje.

Rusija je prošle nedejlje započela vazdušne napade u Siriji.

Ruske vlasti su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << objavile da će podržati sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Amerikanci Ruse optužuju da napadaju pobunjenike i civile dok Rusi tvrde da u Siriji isključivo napadaju Islamsku državu. Tvrde i da su uništili komandni centar džihadista u Siriji kao i kamp za trening militanata.

NATO je pozvao snage Ruske Federacije da prestanu s napadima na sirijsku opoziciju i civile, prenosi Bi-Bi-Si.

(NN/24 sata.hr)
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.