Rusija spremna za razgovore o prekidu vatre u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna za razgovore o prekidu vatre u Siriji

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije izjavio je da je sirijska Vlada spremna da nastavi pregovore u Ženevi.

Rusija spremna da na sastanku u Minhenu razgovara o prekidu vatre u Siriji, izjavio je novinarima zamenik ministra inostranih poslova Rusije Genadij Gatilov.

„Mi smo spremni da razgovaramo o načinima prekida vatre. O tome će biti reči u Minhenu“, rekao je on.

On je ukazao da je sirijska vlada spremna da nastavi razgovore u Ženevi, dodavši da to zavisi od opozicije — „Rijadse grupe“.

„Ko je odgovoran za neuspeh prve runde pregovora? Opozicija iz Rijada. Njima i treba postaviti pitanje da li će se nastaviti pregovori 25. februara. Vlada (Sirije), koliko znam, spremna je za to“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje koliko je realna obnova međusirijskih pregovora 25. februara, Gatilov je naveo da ako je taj datum naznačen, znači da za to postoje osnove.

„Može i ranije“, dodao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.