Rusija pristala na primirje, stiže pomoć u Alepo

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pristala na primirje, stiže pomoć u Alepo

Rusija je pristala na dvodnevni prekid vatre u podeljenom sirijskom gradu Alepu zbog isporuke humanitarne pomoći, ali se još čekaju bezbednosne garancije od ostalih strana na terenu, rekli su zvaničnici UN.

"Fokusirani smo na naš zahtev, želimo pauzu od 48 časova. Ruska Federacija je odgovorila "da". Sačekaćemo da ostali učine isto", rekao je specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura.

On je dodao da su UN spremne i da pripremljeni kamioni mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da krenu "čim stigne poruka".

Plan UN za Alepo sastoji se od tri elementa, uključujući simultane isporuke hrane istočnom delu grada, koji je pod kontrolom pobunjenika, i zapadom delu, koji kontrolišu državne snage.

Predviđeno je i da se izvrši popravka električnog sistema za napajanje vodenih stanica koje opslužuju 1,8 miliona ljudi. Ti vodovi prelaze liniju sukoba, rekao je na sastanku u Ženevi Jan Egeland, predsedavajući humanitarne radne grupe za Siriju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.