Rusija i Turska još nisu razmatrale kompenzaciju za Su-24

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Turska još nisu razmatrale kompenzaciju za Su-24

Moskva -- Rusija još nije razmatrala s turskim vlastima pitanje nadoknade štete za ruski avion Su-24 koji je iznad Sirije oborila turska avijacija.

To je izjavio pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

„Vlada će početi pregovore (s turskim vlastima) o raznim temama, a pre svega o trgovinsko-ekonomskim, u najskorije vreme, nadam se“, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on, prenosi Sputnjik.

Članovi porodice pilota Olega Peškova, koji je poginuo prilikom turskom obaranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici novembra prošle godine, odbili su nešto ranije predlog Turske da im pokloni kuću u svom letovalištu Kemeru, prenosi Sputnjik.

„Čak i ako budu nudili kompenzaciju, niko je neće uzeti. To nije samo ponižavajuće, nego je i užasno", izjavio je u intervjuu za radio-stanicu "„Govori Moskva" brat pilota Pavel Peškov.

On je posebno naglasio da porodica ne namerava da od Ankare traži kompenzaciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija i Turska još nisu razmatrale kompenzaciju za Su-24

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2016, 09:44

MOSKVA - Rusija još nije razmatrala s turskim vlastima pitanje nadoknade štete za ruski avion Su-24 koji je iznad Sirije oborila turska avijacija, izjavio je pomoćnik predsjednika Rusije Jurij Ušakov...„Vlada će početi pregovore (s turskim vlastima) o raznim temama, a prije svega o trgovinsko-ekonomskim,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.