Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad: Ako pregovori ne uspeju, Asada treba ukloniti silom

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al-Džubeir je izjavio da, ukoliko pregovori o miru u Siriji ne urode plodom, predsednika te zemlje Bašara al-Asada treba "ukloniti silom".

"Verujem da je Asad oslabio i da je gotov", rekao je al-Džubeir u intervjuu Si-En-Enu i dodao: "Bašar al-Asad će otići, ne sumnjam u to. On će otići ili političkim procesom ili će biti sklonjen na silu".

"Mi ćemo, koliko god budemo mogli, insistirati na tome da politički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << proces uspe. Ali ako ne uspe, to će biti zbog tvrdoglavosti sirijskog režima i njihovih saveznika", istakao je šef saudijske diplomatije i dodao da će u tom slučaju "postati jasno da nema druge opcije nego da se Bašar al-Asad ukloni silom".

On je naveo da je Saudijska Arabija spremna da pošalje kopnene snage u borbe u Siriji, ali samo u sklopu koalicije na čelu sa SAD.

Nade u razrešenje konflikta u Siriji je pobudio dogovor o prekidu neprijateljstava u toj zemlji i dostavi humanitarne pomoći opkoljenim sirijskim gradovima, koji su objavili američki državni sekretar Džon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rijad: Ako pregovori ne uspeju, Asada treba ukloniti silom

Izvor: RTS, 14.Feb.2016

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel el Džubeir je izjavio da, ukoliko pregovori o miru u Siriji ne urode plodom, predsednika te zemlje Bašara el Asada treba "ukloniti silom". . Džubeir je, u intervjuu Si-En-Enu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.