Prve presude Suda BiH za borce Islamske države

Izvor: Akter, 06.Okt.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve presude Suda BiH za borce Islamske države

Sud BiH osudio je danas Huseina Erdića na tri godine i šest meseci zatvora zbog krivičnog dela organizovanja i podsticanja drugih na priključivanje paravojnim formacijama i terorističkoj grupi Islamskoj državi koja deluje na području Sirije i Iraka

Za isto krivično delo osuđen je Midhat Trako, dok su Nevad Hušidić i Merim Keserović osuđeni su na po godinu zatvora zbog pokušaja da se priključe Islamskoj državi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Radi se o prvostepenoj presudi, što znači da odbrana optuženih ima pravo žalbe o kojoj će odlučivati Apelaciono veće Suda BiH.

Tužilac Dubravko Čampara rekao je novinarima da je zadovoljan presudom, navodeći da je ta presuda istorijska, jer je ovo prvi put da se u BiH presudi za pokušaj priključivanja paravojnim organizacijama.

Izricanju presude prisustvovao je samo prvooptuženi Husein Erdić, dok su se Midhat Trako i Nevad Hušidić izjasnili da ne žele prisustvovati izricanju presude.

Merim Keserović, koji je najmlađi od optuženih, jer nema ni 19 godina, svoj nedolazak je opravdao nedostatkom sredstava, pošto živi u Bužimu na severozapadu BiH.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.