Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking najavljuje obuku sirijskih snaga

Kineska vojska vršiće obuku sirijskih oružanih snaga, rekao je danas portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Kijan uz napomenu da će se obuka vršiti na teritoriji Kine.

Tokom prošle sedmice kineski vojni zvaničnik Guan Jufej sastao se sa predstavnicima sirijskog Ministarstva odbrane u Damasku, gde je izrazio želju za bližim vojnim vezama sa sirijskim vlastima.

- Kineska vojska će obučavati sirijsku stranu u oblastima medicine i nege - naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kijan.

On je rekao da će obuka biti vršena u Kini i da je cilj "olakšanje humanitarne krize u Siriji".

Prema njegovim rečima, kineska vojska je već sirijskim vlastima dostavila medicinsku opremu i lekove radi smanjenja humanitarnih patnji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kina će obučavati vojnike odane Assadu

Izvor: SandzakPress.net, 25.Avg.2016

Kina, Šam – Obuku vojnog medicinskog osoblja će izvoditi u Kini, a cilj je olakšanje humanitarne krize u Siriji, kažu u Pekingu. Kinesko Ministarstvo obrane je potvrdilo da će njihovi vojni instruktori obučavati pripadnike sirijskih oružanih snaga, uz napomenu kako će se obuka izvoditi na teritoriju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.