PREKID NEPRIJATELJSTAVA: Postignut sporazum o Siriji u Minhenu

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 02:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREKID NEPRIJATELJSTAVA: Postignut sporazum o Siriji u Minhenu

Nismo postigli dogovor o trenutnom prekidu ruskih udara, ali smo došli do posvećenosti procesu koji će, ako uspe, promeniti situaciju, navodi zapadni izvor.

MINHEN - Velike sile u petak su na sastanku u Minhenu postigle dogovor o planu čiji je cilj okončanje sukoba u Siriji, javio je Rojters pozivajući se na diplomatske izvore.

Dogovoren je postepeni prekid neprijateljstava i brzo dostavljanje humanitarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pomoći kako bi se stvorili uslovi za oživljavanje mirovnih pregovora, javila je britanska agencija.

"Nismo postigli dogovor o trenutnom prekidu ruskih udara, ali smo došli do posvećenosti procesu koji će, ako uspe, promeniti situaciju", navodi zapadni izvor.

Istovremeno, američki državni sekretar Džon Keri koji je učestvovao na sastanku rekao je da je postignut dogovor o potpunom prekidu neprijateljstva u roku od nedelju dana, prenosi AFP.

On je dodao da se to neće odnosti na Islamsku državu, Front Al Nusra i druge terorističke grupe. Keri je kazao da su se strane složile da se Ženevski pregovori što pre obnove. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov kazao je da je glavni rezultat sastanka potvrda rezolucije UN o Siriji.

Autor: Agencija TANJUG,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

U Minhenu postignut sporazum o Siriji

Izvor: B92, 12.Feb.2016

Minhen -- Svetske sile u postigle su u Minhenu dogovor o prekidu sukoba u Siriji koji bi trebalo da stupi na snagu u roku od nedelju dana, piše Rojters...Dogovoren je postepeni prekid neprijateljstava i brzo dostavljanje humanitarne pomoći kako bi se stvorili uslovi za oživljavanje mirovnih pregovora,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.