Opservatorija: U ruskim udarima u Idlibu 23 mrtvih

Izvor: B92, 31.Maj.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: U ruskim udarima u Idlibu 23 mrtvih

Damask -- Najmanje 23 osobe su poginule u ruskim vazdušnim udarima tokom noći u sirijskom gradu Idlibu, koji pod kontrolom drže pobunjenici.

To je saopštila Opservatorija za ljudska prava.

Ta organizacija sa sedištem u Londonu navodi da su to najžešći vazdušni udari otkad je u februaru dogovoren prekid vatre, preneo je Rojters.

Opservatorija navodi da su vazdušni udari bili usmereni na više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pozicija u Idlibu, uključujući u blizini jedne bolnice.

Među poginulima je i sedmoro dece, a broj žrtava će verovatno rasti, rekao je direktor Opservatorije Rami Abdulrahman.

Spasioci su posle bombardovanja čitavu noć pretraživali ruševine tragajući za žrtvama, a pronašli su i nekoliko preživelih, uključujući jedno dete.

Grad Idlib i istoimena provincija su uporišta pobunjeničkih grupa, uključujući filijalu Al-Kaide, Nusra Front.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusi masakrirali Asadove protivnike u Idlibu"

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2016

Najmanje 23 osobe su poginule u ruskim vazdušnim udarima tokom noći u sirijskom gradu Idlibu, koji pod kontrolom drže pobunjenici...To je saopštila Opservatorija za ljudska prava...Ta organizacija sa sedištem u Londonu navodi da su to najžešći vazdušni udari otkad je u februaru dogovoren prekid...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.