OSTAO SAM NA SVETU: Otac utopljenog sirijskog dečaka vraća se u Kobane

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTAO SAM NA SVETU: Otac utopljenog sirijskog dečaka vraća se u Kobane

Abdulah Kurdi ostao je bez nekoliko članova porodice dok su pokušavali da dođu do Evrope, a sada se vraća u rodni grad koji je u srcu Islamske države

KOBANE - Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, čije je beživotno telo pronađeno na plaži u poznatom turskom letovalištu Bodrumu, vratio se danas u rodni grad Kobane da sahrani svoju porodicu, javio je fotograf AFP.

Abdulah Kurdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stigao je u turski pogranični grad Suruc sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući da stignu u Evropu i uputio se ka sirijskom gradu Kobane sa članovima porodice i turskim snagama bezbednosti.

Fotografija utopljenog sirijskog dečaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata. Slika malog dečaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vraćam se u Siriju da sahranim porodicu"

Izvor: B92, 04.Sep.2015

Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, čije je telo pronađeno na plaži u Bodrumu Turskoj, vratio se u Kobane da sahrani svoju porodicu...Abdulah Kurdi stigao je u turski pogranični grad Suruč sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući...

Nastavak na B92...

Otac utopljenog sirijskog dječaka vraća se u Kobane

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2015

KOBANE - Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dječaka Ajlana Kurdija, čije je beživotno tijelo pronađeno na plaži u poznatom turskom ljetovalištu Bodrumu, vratio se danas u rodni grad Kobane da sahrani svoju porodicu, javio je fotograf AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.