Izvor: RuskaRec.ru, 22.Jun.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov Tilersonu: Pokušaji da se na Rusiju utiče sankcijama su iluzorni

Državni sekretar SAD Reks Tilerson razgovarao je telefonom sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom. Lavrov je u razgovoru kritikovao američke sankcije protiv Rusije i poteze Pentagona u Siriji.  
„Lavrov je skrenuo pažnju na to da su iluzorni pokušaji sankcionog pritiska na Rusiju, što je Vašington ponovo primenio 20. juna”, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Ruski ministar je izjavio da sankcije dovode u pitanje celokupnost „rusko-američkih odnosa, koji i bez toga prolaze težak period”.
NYT: Bela kuća nastoji da ublaži nacrt zakona o novim sankcijama Rusiji
Lavrov je podsetio svog kolegu da Moskva ipak očekuje odgovor na predloge za normalizaciju odnosa koje je ranije uputila Vašingtonu.
Lavrov je takođe „potvrdio ocenu nekih poteza koalicije na čelu sa SAD koji narušavaju suverenitet Sirijske Arapske Republike” i otežavaju borbu protiv terorista. Misli se na napade američke vojske na provladine snage i na avione sirijskog vazduhoplovstva.
Lavrov je pozvao SAD da „strogo poštuju sve ranije postignute dogovore o različitim aspektima rešavanja sirijske krize”, prenosi „Vzglяd”.  

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.