Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdskim trupama nije omogućen prolazak preko turske teritorije

Koopredsjedavajući sirijske kurdske grupe PID Saleh Muslim rekao je da nije postignut sporazum o prolazu boraca Slobodne sirijske armije (FSA) u opkoljeni pogranični grad Kobani, što je u suprotnosti sa izjavom turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Već smo uspostavili kontakt sa FSA ali sporazum o kome govori turski predsjednik još nije postignut", rekao je Muslim Rojtersu telefonom iz Brisela.

On je komentarisao izjavu turskog predsjednika da je omogućeno da 1.300 boraca FSA da pređu u sirijski grad Kobani preko turske teritorije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema prelaza Kurda iz Turske u pomoć Kobaniju

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Koopredsedavajući sirijske kurdske grupe PID Saleh Muslim rekao je da nije postignut sporazum o prolazu boraca Slobodne sirijske armije (FSA) u opkoljeni pogranični grad Kobani, što je u suprotnosti sa prethodnom izjavom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana..."Već smo uspostavili kontakt...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.