Keri: Ako je ruska humanitarna operacija za Alep trik...

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Ako je ruska humanitarna operacija za Alep trik...

Ako je humanitarna operacija Rusije za Alep - trik, to rizikuje da potpuno poremeti saradnju između SAD i Rusije na političkom rešenju za okončanje sirijskog građanskog rata, izjavio je danas državni sekretar SAD Džon Keri, a preneo Rojters.

- Postoji rizik, ako je u pitanju trik, da to potpuno razbije saradnju. S druge strane, ako smo u stanju da to rešimo danas i potpuno razumemo šta se dešava i onda se dogovorimo kako dalje, to bi zapravo moglo da otvori neke mogućnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazao je Keri.

Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov izjavio je danas da su ruske operacije u sirijskom gradu Alepu isključivo humanitarne, objavila je ruska agencija Interfaks, a preneo Rojters.

- Mi smo spremni da učinimo sve što možemo da isporučimo humanitarnu pomoć miroljubivim gradjanima koji su taoci terorista, pa čak i onim ekstremistima koji žele da polože oružje - naveo je Antonov.

Pročitajte još:

Rojters prenosi i da je agencija RIA Novosti objavila izjavu ruskog ambasadora pri UN u Ženevi Alekseja Borodavkina da će Rusija "pažljivo proučiti i uzeti u obzir" sugestije izaslanika UN za Siriju Stefana de Misture za unapredenje njenih humanitarnih operacija u Alepu.

De Mistura je danas sugerisao Moskvi da bi trebalo da razmisli o prepuštanju Ujedinjenim nacijama odgovornosti za evakuaciju 300.000 civila iz opkoljenog sirijskog grada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.