Još jedan bosanski tinejdžer krenuo u džihad u Siriju

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan bosanski tinejdžer krenuo u džihad u Siriju

Šesnaestogodišnji Armin Delić, austrijski državljanin porijeklom iz BiH, uhapšen je u Rumuniji pri pokušaju da pobegne u džihad u Siriju, saznaje "Dnevni avaz".

Ovaj list piše da je Armin u pratnji austrijske policije već vraćen u Beč.

Tinejdžer je iz stana, gde je živeo s roditeljima, pobegao pre nekoliko dana i to u jeku potrage za nestalim Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, takođe

austrijskim državljankama poreklom iz BiH, za koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sumnja da su 10. aprila krenule na isto odredište - u Siriju.

Pročitajte još Porodica odbeglih džihadistkinja: Ipak ih nisu našli, agonija se nastavlja Turska locirala bosanske džihad devojčice: Al Kaida ih drži u Siriji Bosanske tinejdžerke koje su pobegle u džihad najavile udaju u Siriji Dve tinejdžerke poreklom iz BiH otišle iz Beča da ratuju u Siriji

Iako nema zvaničnih informacija o ovom slučaju, kao ni onih o povezanosti bega dve djevojčice s Arminovim pokušajem, pozivajući se na sagovornika upućenog u slučaj, "Dnevni avaz" tvrdi da je dečak bio član vehabijske zajednice u Beču, a to su navodno znali i njegovi roditelji.

Isti izvor navodi da su Arminovi roditelji izrazili veliku zabrinutost jer postoji mogućnost da, ako se dokaže da je njihov sin pošao u Siriju i da je nameravao ratovati, može biti osumnjičen za terorizam, jer je poznato da su te pobunjeničke grupe u Siriji povezane s Al kaidom.

Šef Konzularnog odjeljenja u Ambasadi BiH u Beču Elvira Zvizdić potvrdila je da

su se ovom odjeljenju obratili roditelji maloletnog Delića.

"Naknadno smo utvrdili da je Armin austrijski državljanin, čime naše nadležnosti u takvim situacijama automatski prestaju. Stupili smo u kontakt i sa Magistratom u Beču i rekli su nam da je za dečaka već dodeljena socijalna radnica", navela je Zvizdićeva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan bosanski tinejdžer pobegao da bi se borio u Siriji

Izvor: Telegraf.rs, 25.Apr.2014

Armin Delić, austrijski državljanin poreklom iz BiH, uhapšen je u Rumuniji pri pokušaju da pobegne u džihad u Siriju. Dečak je bio član vehabijske zajednice u Beču

Nastavak na Telegraf.rs...

Pomama za odlaskom u džihad: Maloletnik poreklom iz BiH pokušao da pobegne u Siriju!

Izvor: Press, 25.Apr.2014

Prema nekim informacijama, Armin je u pratnji austrijske policije već vraćen u Beč, piše "Dnevni avaz"...Tinejdžer je iz stana, gde je živeo s roditeljima, pobegao pre nekoliko dana, i to u jeku potrage za nestalim Sabinom Selimović i Samrom Kešinović, takođe austrijskim državljankama poreklom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.