Još jedan Crnogorac poginuo na strani džihadista

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan Crnogorac poginuo na strani džihadista

Bivši imam iz Bara Adem Mustafić peti je crnogorski državljanin koji je poginuo na ratištu u Siriji, boreći se na strani Islamske države.

Mustafić je 10 godina bio imam u Podgradskoj džamiji u Baru i, kako je potvrđeno iz Islamske zajednice u tom gradu, visoko se kotirao u Islamskoj zajednici Crne Gore.

On je pre tri godine napustio Islamsku zajednicu i pridružio se džihadistima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Siriji, prenosi "Radio Slobodna Evropa".

Nije poznato koliko crnogorskih državljana ratuje na strani Islamske države, a zvanične i nezvanične procene se kreću od desetak do više desetina građana muslimanske vjeroispovesti.

Za mnoge, za koje se zna da su otišli u Siriju, nema informacija da li su živi.

Glavni imam Islamske zajednice Bara Mujdin Milaimi kaže da Islamska zajednica čini velike napore da odvrati mlade ljude od takve ideje, i u tome ima dosta uspeha, ali, ipak, na pojedince nije moguće uticati.

On je rekao da je Adem Mustafić dospeo u Siriju i na ratište međunarodnom mrežom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Musliman iz Bara poginuo u Siriji boreći se za DAEŠ

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2016, 11:03

Bivši imam iz Bara Adem Mustafić peti je crnogorski državljanin koji je poginuo na ratištu u Siriji boreći se na strani DAEŠ-a.. . Mustafić se visoko kotirao u Islamskoj zajednici Crne Gore, potvrđeno je za Radio slobodnu Evropu (RSE) iz te verske zajednice.. . Mustafić je deset godina...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.