Italija: Posada napustila brod, spaseno 800 imigranata

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Posada napustila brod, spaseno 800 imigranata

Italijanska obalska straža danas je u blizini italijanske obale spasila 800 imigranata, uglavnom iz Sirije, sa teretnog broda koga je celokupna posada napustila, nakon što je uključeno automatsko upravljanje.

Kako prenosi Ansa, brod je, brzinom od šest čvorova na sat, plovio iz Turske i bio je udaljen 185 kilometara od Sicilije kada su imigranti pozvali pomoć.

Obalska straža je uspela na vreme da stigne do broda i da ga bezbedno sprovede do luke na Siciliji, a postupak posade ocenila je kao zločinački.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija: Posada napustila brod, spaseno 800 imigranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2014, 00:12

Italijanska obalska straža spasila je danas kod Sicilije oko 800 izbeglica, većinom Sirijaca, s teretnog broda koju je napustila posada pošto je uključila automatsku komandu...Brod od 70 metara, koji je krenuo iz Turske, nalazio se oko 185kilometara od sicilijanske obale u trenutku kada su izbeglice...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.