Iranski general ubijen u blizini Alepa

Izvor: B92, 09.Okt.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski general ubijen u blizini Alepa

General Iranske Revolucionarne garde Husein Hamedani ubijen je u blizini Alepa, gde je savetovao sirijsku vojsku u borbi protiv boraca ID, saopštila je Garda.

Kako je saopšteno, general je ubijen u sredu uveče, preneo je Rojters.

Iran je glavni regionalni saveznik sirijskog predsednika Bašara el-Asada i obezbedio mu je vojnu i ekonomsku podršku tokom četvorogodišnjeg građanskog rata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranski general poginuo na sirijskom ratištu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2015

General Revolucionarne garde Irana poginuo je u blizini Alepa, gde je boravio kao savetnik sirijske armije u borbi protiv boraca "Islamske države", saopštila je danas Garda...General Husein Hamedani poginuo je preksinoć, navodi se u saopštenju...Iran je glavni regionalni saveznik sirijskog predsednika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.