Iračka vojska napreduje ka Ramadiju

Izvor: VOA, 23.Maj.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračka vojska napreduje ka Ramadiju

Iračke bezbednosne snage razmeštaju trupe u pokušaju da povrate Ramadi, glavni grad pokrajine Anbar.

Iračke bezbednosne snage i milicija razmeštaju trupe ka Ramadi u pokušaju da povrate glavni grad pokrajine Anbar, koju su pripadnici ekstremističke Islamske države zauzeli ranije ove nedelje.

Budućnost zapadne iračke pokrajine, koja se graniči sa Sirijom, Jordanom i Saudijskom Arabijom, neizvesna je posle napredovanja Islamske države od sredine maja >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << meseca.

Predstavnici američke vojske kažu da je međunarodna koalicija tokom noći izvela 22 vazdušna napada na Irak, fokusirajući se na uporišta ekstremističke Islamske države u Mosulu i oblasti oko naftne rafinerije Beidži.

Pet koalicionih vazdušnih napada izvedeno je i na Siriju, gde je bomba uništila protiv-vazdušni artiljerijski sistem u Palmiri u koju je Islamska država ušla ove nedelje.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Džihadisti zauzeli granični prelaz između Iraka i Sirije

Izvor: RTS, 24.Maj.2015, 11:11

Ekstremna džihadistička organizacija Islamska država zauzela je iračku stranu važnog prelaza na granici sa Sirijom nakon što su se iračke snage povukle, izjavio je lokalni policijski zvaničnik. . "Islamska država je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.