Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2014, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemond: Deo britanskih građana ratuje na strani ekstremista

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hemond (Philip Hammond) opisao je odrubljivanje glave američkom novinaru Džejmsu Foliju (James Foley) od militanta Islamske države koji je govorio britanskim akcentom kao "zapanjujući primer brutalnosti te organizacije".

On je dodao da je vlada svesna "značajnog broja" britanskih državljana angažovanih u ekstremističkim organizacijama van zemlje.

Foli (40) vodio se kao nestao otkako je otet u Siriji u 2012. godini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Hemond je izjavio za BBC da iako snimak, koji je postavljen na internetu, nije verifikovan, "sve njegove karakteristike ukazuju na to da je autentičan".

On je priznao da je militant govorio britanskim akcentom ali je kazao da je dodatna analiza snimka neophodna.

“Već dugo vremena govorimo da je značajan broj britanskih državljana u Siriji i Iraku angažovan na strani ekstremističkih organizacija”, dodao je Hemond.

“Mnogi od tih ljudi pokušavaju da se u određenom momentu vrate u zemlju i tada bi predstavljali direktnu pretnju našoj nacionalnoj bezbednosti”, izjavio je britanski ministar.

Britanski premijer Dejvid Kameron je prekinuo odmor nakon vesti o ovom ubistvu i uskoro će se obratiti javnosti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.