Erdogan: Otvorićemo granicu za sirijsku braću ako bude neophodno

Izvor: RTS, 07.Feb.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Otvorićemo granicu za sirijsku braću ako bude neophodno

Turska je spremna da, ako to bude neophodno, otvori granicu i pusti u zemlju desetine hiljada sirijskih izbeglica koje su na granici ostale zaglavljene nakon što su pobegle od napada režima, poručio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
"Sirijski režim je sada blokirao deo Alepa, Turska je pod pretnjom. Ako dođu do naših vrata i ne budu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imali drugog izbora, ako to bude neophodno, mi to moramo uraditi i pustiti našu braću unutra", rekao je Erdogan novinarima juče po povratku iz Senegala, prenosi danas AFP.

Turski prelaz na granici sa Sirijom Endžipinar ostao je zatvoren za hiljade izbeglica koje već treći dan čekaju da uđu u Tursku, javio je reporter francuske agencije.
"Ali granica je i dalje otvorena za hitne slučajeve", rekao je neimenovani turski zvaničnik, dodavši da je sedam povređenih sirijskih izbeglica u petak prebačeno u Tursku radi lečenja, a jedna juče.
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu juče je rekao da će njegova zemlja zadržati svoju "politiku otvorene granice" za sirijske izbeglice.
Hiljade Sirijaca, pretežno žene i deca, beže od petka u pravcu turske granice iz severnog sirijskog grada Alepa pred velikom ofanzivom režimskih snaga koju podržavaju ruski vazdušni udari, navodi AFP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Otvorićemo granicu ako bude neophodno

Izvor: B92, 07.Feb.2016

Ankara -- Turska je spremna da, ako to bude neophodno, otvori granicu i pusti u zemlju desetine hiljada sirijskih izbeglica koje su na granici ostale zaglavljene...To je poručio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.."(Sirijski) režim je sada blokirao deo Alepa.. Turska je pod pretnjom. Ako dođu...

Nastavak na B92...

Erdogan: Ako zatreba, pustiti sirijsku braću

Izvor: SandzakPress.net, 07.Feb.2016

Turska, Šam – Ako dođu do naših vrata i nemaju drugi izbor, moramo dopustiti ulazak naše braće iz Sirije, kaže turski predsjednik. Turska je spremna, u slučaju potrebe, dopusti ulazak u tu državu više desetaka tisuća izbjeglica iz Sirije, koje su blokirane sa sirijske strane granice, potvrdio...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.