Elitni odredi sirijske vojske i mornaričke pešadije RF prebačeni na istok Hame

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elitni odredi sirijske vojske i mornaričke pešadije RF prebačeni na istok Hame

Elitne jedinice sirijske vojske i jedinice mornaričke pešadije Ratne mornarice Rusije prebacuju se sa lokacije kod Damaska na istok pokrajine Hama radi priprema za operaciju velikih razmera protiv Islamske države, izjavio je neimenovani vojni izvor za Al-Masdar News, prenose ruski mediji.

Izvor je saopštio da jedinice 4-te mehanizovane divizije i 5-tog armijskog korpusa sirijske vojske i jedinice mornaričke pešadije Ratne mornarice Rusije planiraju da oslobode istočni deo okruga Salamija, područje koje ID drži pod svojom  kontrolom preko dve godine, javlja Al-Masdar News, prenosi portal Vzglяd.

Jedan od glavnih ciljeva ofanzive je grad Akerbat koji predstavlja glavno uporište ID u pokrajini. Upravo tu prolazi glavna ruta za snabdevanje terorista između pokrajina Homs i Raka.

Ranije je saopšteno da su odmah posle napada Ratnog vazduhoplovstva SAD na konvoj prosirijskih snaga na jugu Sirije u pokrajinu Suvejda stigle jedinice Vazdušno-desantnih snaga i snaga za specijale operacije Rusije. Tvrdilo se da će ruska vojna lica obavljati funkcije vojnih savetnika i pomoći regularnoj vojsci da spreči svaku ponovljenu agresiju.

Pored toga izvori na jugu Sirije tvrdili su da Rusija navodno planira da organizuje vojnu bazu u blizini granice pokrajine Suvejda sa Jordanom. Govorilo se i o prebacivanju na jug Sirije 31. posebne gardijske desantno-jurišne brigade OS Rusije navodno radi „pružanja neposredne podrške regularnoj vojsci Sirije u potiskivanju protivnika i uspostavljanju kontrole nad sirijsko-iračkom granicom“.

U medijima su se ranije pojavljivale informacije o tome da ruske VKS navodno učestvuju u napadu na bazu proameričkih boraca na jugu Sirije, piše portal Vzglяd.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Ruska reč

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 27.05.

Izvor: Vostok.rs, 28.Maj.2017, 10:05

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . . .   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima . . . . Pregled bojevih dejstava u Siriji za 27.05.. . . Elitni odredi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.