Izvor: Press, 28.Jul.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostruki bombaški napad u Siriji, 31 žrtva

Najmanje 31 osoba je poginula, a gotovo 200 je povređeno u dva bombaška napada u većinski kurdskom gradu Kamišli, na severoistoku Sirije, objavila je danas sirijska državna televizija.
foto: tanjug.rs

Najmanje 31 osoba je poginula, a gotovo 200 je povređeno u dva bombaška napada u većinski kurdskom gradu Kamišli, na severoistoku Sirije, objavila je danas sirijska državna >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << televizija.
U video prilogu ta televizija je navela da je "preliminarni bilans" 31 poginulih i 170 povređenih, kao i da hitne službe i dalje pronalaze žrtve bombaških napada, prenela je agencija AFP.
Kamišli je redovno meta napada, od kojih je za većinu odgovorna samozvana Islamska država.
Novinska agencija Amak, povezana sa IS, saopštila je da je "bombaš-samoubica kamionom bombom uleteo u sedište kurdskih oružanih snaga u Kamišliju", ali nije direktno navela da IS preuzima odgovornost za taj napad.
Izveštač Frans Presa, koji se nalazi u Kamišliju, javlja da je pre toga odjeknula eksplozija pored kontrolnog punkta u blizini lokalnih kurdskih ministarstava, koju je takođe izazvao bombaš-samoubica.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.