Čavušoglu: Moraju se hitno isterati džihadisti ID iz sirijskih područja kod Turske

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Moraju se hitno isterati džihadisti ID iz sirijskih područja kod Turske

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da pripadnici Islamske države moraju biti "hitno" proterani sa područja u Siriji, koji se nalaze u blizini granice sa Turskom, i da je u toku takva akcija.

Govoreći o severnom sirijskom gradu, koji džihadisti koriste kao logističku podršku, on je poručio da ID treba da bude "isterana" iz regiona Manbidž i da je "u toku neophodan rad na tome".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turski ministri pozdravljaju preporuku o ukidanju viza

Izvor: RTS, 04.Maj.2016

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu pozdravio je preporuku Evropske komisije o viznoj liberalizaciji sa Turskom kao "novu stranicu" u odnosima Ankare i EU. . "Pored toga što je prekretnica kada je reč o ukidanju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.