Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija i Francuska traže hitan sastanak: Alep gori

Velika Britanija i Francuska zatražile su danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN zbog žestokih sukoba u sirijskom gradu Alepu.

Britanski ambasador pri UN Metju Rajkroft je rekao da bi generalni sekretar UN Ban Ki Mun trebalo da obavesti Savet o situaciji u Alepu "kao pitanje od najvišeg prioriteta", s čime se saglasio i francuski ambasador Fransoa Delatr.

"Alep gori... i njegovi civili stradaju", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Rajkroft na Savetu bezbednosti pošto je usvojena rezolucija koja traži okončanje napada na bolnice i medicinske radnike u Siriji i drugim zonama sukoba.

Delatr je rekao da je Alep "pod konstantnim bombardovanjem od 2012" i naveo da je taj grad "napaćeni centar otpora" režimu sirijskog predsednika Bašara Asada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hitan sastanak SB o Siriji, prekid vatre u Alepu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016, 08:18

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas popodne hitan sastanak zbog eskalacije sukoba u sirijskom gradu Alepu...Hitnu raspravu zatražile su Francuska i Velika Britanija...Britanski ambasador pri UN Metju Rajkfort i francuski ambasador Fransoa Delatr pozvali su generalnog sekretara UN Ban...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.