Bela kuća optužila Rusiju da podriva njene planove za Siriju

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća optužila Rusiju da podriva njene planove za Siriju

24.11.2015. -

Portparol Bele kuće Džoš Ernest izjavio je da Rusija – podržavajući sirijskog predsednika Bašara Asada – podriva napore SAD da se razreši konflikt u Siriji.

U ime američkog državnog vrha, još je dodao: „Rusija sada podriva naše napore da se u Siriji dođe do političkog rešenja. Rusi to čine jer najviše računa vode o tome da podrže režim Bašara Asada koji je već krahirao“.

Pa naglasio: „Rusija onim što čini samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << podriva naše mogućnosti da umerenu sirijsku opoziciju uključimo u proces političkih promena za koje su odavno sazreli uslovi. Neophodnost promena u Siriji priznaje čak i Rusija“.

Učesnici bečkih pregovora o budućnosti Sirije nikako ne mogu da se slože oko Asadove buduće uloge.

Sam Asad je najavio da će se možda opet kandidovati za šefa države i da će to zavisiti – samo od volje sirijskog naroda.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD pozivaju EU da efikasnije razmenjuje obaveštajne podatke

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2015

24.11.2015. -..Bela kuća je pozvala Evropsku uniju da omogući efikasniju razmenu obaveštajnih podataka o terorizmu povodom pretnji od terorističkih napada...„SAD odavno razmenjuju informacije sa zemljama Evropske unije u skladu sa postojećim sporazumima. To je ona oblast u kojoj, kako smatramo,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.