Asad odbija saradnju sa Zapadom

Izvor: RTS, 20.Avg.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad odbija saradnju sa Zapadom

Sirijski predsednik Bašar el Asad odbio je bilo kakvu bezbednosnu saradnju sa zapadnim zemljama ili ponovno otvaranje njihovih ambasada, sve dok ne prekinu veze sa sirijskom opozicijom i pobunjeničkim grupama.
Prema rečima Bašara el Asada, Sirija će se "okrenuti ka istoku" kada se radi o političkim, ekonomskim i kulturnim odnosima, prenosi AP.

"Direktna podrška naših prijatelja, politička, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekonomska i vojna, učinila je naše napredovanje na terenu većim, a naše gubitke manjim. Zato su oni naši partneri u ovim dostignućima na putu da smrvimo terorizam", rekao je Asad za sirijsku televiziju.
Kriza u Siriji počela je u martu 2011. godine, kada su organizovane demonstracije protiv Asadove vlade, koje su kasnije prerasle u građanski rat.
Od početka sukoba, ubijeno je oko 400.000 građana Sirije, a raseljeno pola stanovništva.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Asad: Nema saradnje sa zapadnim državama

Izvor: Blic, 20.Avg.2017

Sirijski predsednik Bašar al Asad odbio je bezbednosnu saradnju sa zapadnim državama ili ponovno otvaranje njihovih ambasada sve dok ne prekinu odnose sa opozicionim i pobunjeničkim grupacijama...Asad je u govoru pred sirijskim diplomatama u Damasku pohvalio Rusiju, Iran, Kinu i libanski Hezbolah...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.