Izvor: Blic, 21.Jan.2017, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Volstrit džurnal": Neodgovarajuća veličina baterije uzrok paljenja Note 7

Južnokorejska kompanija Samsung će za eksploziju "Galaxy Note 7" okriviti bateriju neodgovarajuće veličine i probleme u proizvodnji, piše danas američki list "Volstrit džurnal".

Samsungovom istragom, čiji će rezultati biti obelodanjeni u ponedeljak, utvrđeno je da pojedine baterije nisu bile odgovarajuće veličine, što je prouzrokovalo pregrevanje, kao i da su problemi u proizvodnji uzrok paljenja jednog broja smartfona, kažu izvori upoznati sa situacijom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zbog tog skandala, Samsung, kao najveći svetski proizvođač smartfona, povukao je jesenas 2,5 miliona smartfona širom sveta, nakon što su se potrošači požalili na paljenje njihovih uređaja, što je dovelo do toga da američki regulator zabrani korišćenje tih uređaja u avionu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.