Dežurstvo do jutra: Građani na skupu podrške Turskoj u Sarajevu

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dežurstvo" do jutra: Građani na skupu podrške Turskoj u Sarajevu

Oko 400 građana svih uzrasta okupilo se večeras na skupu podrške Turskoj u Sarajevu pod motom "Jaka Turska, jaka i Bosna i Hercegovina" i uz slogan "Čvrsto stoj i ne poklekni, BiH je uz tebe".

Kako je najavljeno, skup pred Sebiljom u starom delu grada koji je iniciralo Udruženje privrednika Turske i Bosne i Hercegovine (TUBSIAD) trajaće do sabah namaza, a među okupljenima su članovi 33 udruženja Turaka i građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH.

- Kao što znate, u Turskoj se desio udar na demokratiju i prava ljudi. Svake noći održavaju se dežure za održavanje te demokratije, tako da i mi u BiH večeras u znak podrške turskom narodu, predsedniku i premijeru planiramo održati cjelonoćni skup - kazao je predsednik TUBSIAD-a Abdurahman Urrak.

Učesnici skupa se nadaju da će im se večeras videolinkom obratiti predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Podsetimo, Turska je 15. jula pretrpela pokušaj državnog udara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Više stotina građana Sarajeva podržalo vlasti u Turskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2016, 08:48

SARAJEVO - Više stotina građana okupilo se u petak navečer u središtu Sarajeva u znak potpore vlastima u Turskoj u kojoj je nedavno pokušan državni udar...Na području povijesne jezgre grada Baščaršiji uz napise "Jaka Turska, jaka i Bosna i Hercegovina" te slogan "Čvrsto stoj i ne poklekni,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.