Izvor: Blic, 26.Sep.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK ODGOVORIO Hapse me od kada se bavim politikom!

Milorad Dodik, predsednik RS, je izjavio je da je davno prošlo vreme Osmanlija u BiH, kada je "kadija tužio i kadija sudio", i poručio da oni koji bi da ga hapse treba da znaju da niko nije do sada napravio državu na hapšenju političkih protivnika.

Dodik je rekao da njega hapse od kada je u politici, ali ga do sada nisu uhapsili.

- Nemoguće je očekivati da neko napravi državu na hapšenju političkih protivnika i zna se da to do sada nije uradila nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << država. Čak ni one koje su bile u aparthejdu i fašizmu u tome nisu uspele, pa neće ni Bakir Izetbegović", poručio je Dodik za Televiziju "Prva".

Prema njegovim rečima, sva priča oko referenduma i oko njegovog hapšenja nastala je da bi se prikrila činjenica da u FBiH ima registrovanih preko 100 grupa sa terorističkim potencijalom, kojima vlast i sam Bakir Izetbegović ne pridaju pažnju.

- Oni su mislili da će ovaj referendum biti dovoljan razlog da vežbaju terorističke grupe. Smetnuli su sa uma da i mi imamo policiju koja je vrlo sposobna da se odbrani - rekao je Dodik i dodao da su sva lica koja su markirana kao eventualno opasna bila pokrivena.

Govoreći o efektima koji bi referendum mogao imati na predstojeće izbore, Dodik je rekao da će se to znati za pet-šest dana, a da bi sada na glasačko telo sigurno uticalo njegovo hapšenje.

Pročitajte još:

On je naglasio da je osećaj da je Srpska juče na referendumu osvojila slobodu i povratila svoje dostojanstvo iznad toga da li će neko biti procesuiran.

- To više nema značaj da li će Milorad Dodik odgovarati ili ne, i da li će to nekom pasti na pamet da radi. Ono što ostaje kao neosporna činjenica je da se održao referendum i da je narod bio jedinstven. Niko ne može, pa ni protivnici Republike Srpske ovo ignorisati i reći to je bespravno - naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, svaka sloboda ima cenu, a sloboda Srpske je osvojena referendumom i pokazala je ozbiljnost Srpske i značiće dodatno uvažavanje građana Srpske.

U osvrtu na retoriku koja je pratila pripreme za referendum i "zveckanje oružja" iz Sarajeva, Dodik je rekao da je sve to dio želja, promišljanja i možda i planova političke elite iz Sarajeva koja se nikada ne može pomiriti sa činjenicom da postoji Republika Srpska i "vrlo bi se radovali da ostvare svoj plan o osveti, čišćenju i nestanku Republike Srpske".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DODIK: Država se ne pravi hapšenjem političkih protivnika

Izvor: Kurir, 26.Sep.2016

...Dodik je rekao da njega hapse od kada je u politici, ali ga do sada nisu uhapsili.."Nemoguće je očekivati da neko napravi državu na hapšenju političkih protivnika i zna se da to do sada nije uradila nijedna država Čak ni one koje su bile u aparthejdu i fašizmu u tome nisu uspele, pa neće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.