Mekejn: Srbija zaslužuje snažnu podršku SAD

Izvor: VOA, 03.Jun.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn: Srbija zaslužuje snažnu podršku SAD

Američki senator Džon Mekejn, predsedavajući Senatskog odbora za oružane snage, posle susreta sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem izjavio je da Srbija može da računa na američku podršku i investicije.

Američki senator Džon Mekejn razgovarao je sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi američkog Senata. On je izjavio da je imao odličan sastanak sa Vučićem, koga “veoma ceni” i sa kojim je imao priliku da se sastane i ranije.

“Radujem >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << se što ću posetiti Srbiju I doći u Beograd, tako da možemo da nastavimo dijalog o značaju odnosa naših dveju zemalja, Srbija je prešla dug put i zaslužuje snažnu američku podršku, uključujući investicije američkih kompanija i korporacija. Apsolutno, možete računati na našu podršku u evroatlantskim integracijama. Jasno je da mi ne dajemo direktive Evropskoj uniji šta da radi, ali ono što možemo da uradimo je da pomognemo na ekonomskom i diplomatskom plan i druge načine, izjavio je Mekejn, dodajući da je srpska vlada veoma uvažena ovde u SAD.

Premijer Srbije izrazio je duboku zahvalnost senatoru Mekejnu na podršci i pomoći, kao i nadu da će mu uskoro biti domaćin u Beogradu.

 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Srbija zaslužuje snažnu podršku SAD

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 10:34

Srbija može da računa na američku podršku i investicije, izjavio je američki senator Džon Mekejn, predsedavajući senatskog Odbora za oružane snage..Mekejn je razgovarao juče sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi američkog Senata u Vašingtonu...Kako je preneo Glas Amerike, senator...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.