Dodik: Potvrda da u RS nije bilo genocida

Izvor: S media, 28.Jun.2012, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Potvrda da u RS nije bilo genocida

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da odluka Haškog tribunala da optuženika Radovana Karadžića oslobodi po jednoj tački optužnice za genocid potvrđuje da se u Republici Srpskoj nije dogodio genocid.

Dodik odlikovao Koštunicu (VIDEO)

Dodik: Dosta sam se bavio Vladom Srbije, vreme je da to prepustim njima

Burna nedelja u Hagu: Presuda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Šešelju, odluka o Karadžiću

"Sudska odluka apsolutno potvrđuje naše tvrdnje da se ovde nije desio genocid i demantuje sve one koji su na olak, politički način, političkim i medijskimj pritiskom, hteli da to nakaleme Srbima i srpskom narodu. To je apsolutno promašeno", rekao je Dodik novinarima na svečanosti povodom obeležavanja godišnjice od početka radova na Andrićgradu.

Dodik je dodao da su i ranije postojali pokušaji da se napravi, kako je ocenio, politička ujdurma "u kojoj bi se tragalo na nekim drugim mestima vezano za genocid", ali da je to u Republici Srpskoj - apsolutno propalo.

Haški tribunal ranije danas oslobodio je Karadžića po jednoj od dve tačke optužnice koje bivšeg predsednika Republike Srpske terete za genocid.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Potvrda da nije bilo genocida u RS

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jun.2012

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da odluka Haškog tribunala da ratnog predsednika RS Radovana Karadžića oslobodi po jednoj tački optužnice za genocid potvrdvrđuje da se u Republici Srpskoj nije dogodio genocid.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dodik: Potvrda da u RS nije bilo genocida

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2012

VIŠEGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da odluka Haškog tribunala da optuženika Radovana Karadžića oslobodi po jednoj tački optužnice za genocid potvrdvrđuje da se u Republici Srpskoj nije dogodio genocid.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik: U RS nije bilo genocida

Izvor: B92, 29.Jun.2012, 09:15

Banjaluka -- Milorad Dodik izjavio da odluka Haškog tribunala da Radovana Karadžića oslobodi po jednoj tački optužnice potvrdvrdjuje da se u RS nije dogodio genocid..."To govori da su ranije pokušali da naprave jednu političku ujdurmu i da naravno takva politička ujdurma u kojoj bi tragali za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.