Dodik: Incko sve radi da bi opravdao platu od 25.000 evra

Izvor: RTS, 14.Jan.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Incko sve radi da bi opravdao platu od 25.000 evra

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka ne očekuje da se izvini zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH, jer nije dosledan, već mu je samo važno da zadrži platu od 25.000 evra mesečno. "Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nevažna je politička figura", kaže za RTRS Dodik.
Dodik tvrdi da je Inckova misija davno završena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je važno pogledati gde su Incku bili preci u Drugom svetskom ratu.

"Od takve protuve ništa ne očekujem. On hoda i samo priča, a onda se pravda kao u Hrvatskoj, jer je Hrvate u BiH devastirao, zatim u Austriji gde govori da je Srpska ovo ili ono i poziva prvu damu SAD Melaniju Tramp da se seti ko je napao Sloveniju, što govori da on nema konzistentnosti, nego da mu je važno da održi primanja od 25.000 evra mesečno" tvrdi Dodik.
Predsednik Republike Srpske smatra da će Incko moći tako da se ponaša sve dok ga ne budu, kako kaže, dirali Bošnjaci u Sarajevu.
"Onog trenutka kad se skupi 5.000 Bošnjaka i kažu da izađe napolje, on će otići odavde", kaže Dodik.
Nakon što je iz Vlade Republike Srpske juče saopšteno da prekidaju sve kontakte sa Kancelarijom visokog predstavnika (OHR), iz Kancelarije je usledilo reagovanje da Vlada RS to ne može da uradi.
"Prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, strane sporazuma su obavezne u potpunosti da sarađuju sa visokim predstavnikom i njegovim osobljem. To je obaveza koju su strane preuzele i koja mora da se poštuje", saopšteno je iz OHR, prenosi BHRT.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Incko sve radi da bi opravdao platu od 25.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka ne očekuje da se izvini zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH, jer nije dosledan, već mu je samo važno da zadrži platu od 25.000 evra mesečno..."Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DODIK OPLEO PO INCKU: On sve radi da bi opravdao 25.000 evra plate

Izvor: Kurir, 14.Jan.2017

..."Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nevažna je politička figura", rekao je Dodik za RTRS..On tvrdi da je Inckova misija davno završena i da je važno pogledati gde su Incku bili preci u Drugom svetskom ratu.."Od takve protuve ništa ne očekujem On hoda i samo priča, a onda se pravda kao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.