Jatak generala Mladića sahranjen u Lazarevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jatak generala Mladića sahranjen u Lazarevu

Branislav Mladić, u čijoj kući u selu Lazarevu je uhapšen njegov rođak, general Ratko Mladić, sahranjen je danas na seoskom groblju u tom mestu kod Zrenjanina.

Meštani i danas, kao što je bilo i kada je general Mladić maja 2011. godine uhapšen posle 16 godina bekstva i skrivanja, nerado govore o tome.

Kažu samo da je Branko, brat od strica generala Mladića, živeo sam i da je neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vreme bio bolestan.

Nekoliko meseci nakon hapšenja Ratka Mladića, neki od meštana Lazareva su podneli inicijativu da se naziv njihovog sela promeni u Mladićevo, jer ga, kako su naveli, smatraju herojem, ali je Skupština grada Zrenjanina taj predlog odbila.

Optužen jer je od aprila 2006. do maja 2011. godine skrivao begunca, Branislav Mladić je sklopio sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom za ratne zločine, čime je prihvatio kaznu zatvora od godinu dana, uslovno na tri godine, što je početkom avgusta 2012. godine potvrdio Viši sud u Beogradu za ratne zločine.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POSLEDNJI RATKOV JATAK: Čuvao sam mog brata Mladića, samo ja znam pravu istinu!

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015

Na groblju u Lazarevu, danas je sahranjen Branislav Mladić čiji je skromni dom bio poslednje utočište generala Ratka Mladića..LAZAREVO - Branislav Brano Mladić, brat od strica generala Ratka Mladića, danas je sahranjen na lokalnom groblju u Lazarevu kod Zrenjanina. Njegova skroma kuća u ulici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.