03. mart  2015. 17.43  | Izvor: Beta

Jatak generala Mladića sahranjen u Lazarevu

ZRENJANIN -

Branislav Mladić, u čijoj kući u selu Lazarevu je uhapšen njegov rođak, general Ratko Mladić, sahranjen je danas na seoskom groblju u tom mestu kod Zrenjanina.

Meštani i danas, kao što je bilo i kada je general Mladić maja 2011. godine uhapšen posle 16 godina bekstva i skrivanja, nerado govore o tome.

Kažu samo da je Branko, brat od strica generala Mladića, živeo sam i da je neko vreme bio bolestan.

Nekoliko meseci nakon hapšenja Ratka Mladića, neki od meštana Lazareva su podneli inicijativu da se naziv njihovog sela promeni u Mladićevo, jer ga, kako su naveli, smatraju herojem, ali je Skupština grada Zrenjanina taj predlog odbila.

Optužen jer je od aprila 2006. do maja 2011. godine skrivao begunca, Branislav Mladić je sklopio sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom za ratne zločine, čime je prihvatio kaznu zatvora od godinu dana, uslovno na tri godine, što je početkom avgusta 2012. godine potvrdio Viši sud u Beogradu za ratne zločine.

Broj komentara: 3

perica  03. 03. 2015. | 21:16
Rekose kad uhapsite Karadzica i Mladica , direkt u Evropu.
Obojica su vec odavno u Evropi a Srbija jos nije ni blizu.
EJ Srbi Srbi kad ce te doci pameti.
Slobodan Vojvodić  03. 03. 2015. | 22:07
@perica Čekaj, bre, šta ti se sad odjedared toliko žuri u EU? :D Prvo, da su Karadžić i Mladić još uvek na slobodi, Srbija bi danas bila međunarodno izolovana zemlja (nalik Severnoj Koreji), ili je uopšte više ne bi ni bilo - to je bio tek prvi i najvažniji korak za pomeranje s mrtve tačke. Sada je potrebno normalizovati odnose sa Kosovom (iako se nigde ne traži eksplicitno priznavanje) i na kraju vratiti Vojvodini izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast, imovinu i izvorne prihode.
50
7
prevoz putnika  03. 03. 2015. | 23:44
Nek' jopet probaju sa inicijativom, sad su radikali na vlasti ...