Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2009, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni račun budžeta povučen iz procedure

BEOGRAD - Vlada Srbije je povukla iz skupštinske procedure završni račun republičkog budžeta za 2008.godinu, obavestila je danas poslanike predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.
Tokom korišćenja prava na postavljanje pitanja na početku današnjeg rada Skupštine, više poslanika opozicije je tražilo da se zakaže sednica na kojoj bi se razmatrao završni račun budžeta za 2008. godinu i izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).
Predsednica Skupštine je potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštila da je završni račun Vlada jutros povukla.
Poslanik Liberalno-demokratske partije Slobodan Maraš je tražio da se završni račun i izveštaj DRI stave na dnevni red nove sednice, a pre sednice o budžetu za 2010. godinu, što je zatražila i Jorgovanka Tabaković iz poslaničkog kluba Napred Srbijo.
Poslanica Demokratske stranke Srbije Donka Banović je pitala šta će nadležni organi preduzeti povodom toga što je, kako je navela, bivše Ministarstvo za zaštitu životne sredine na čijem je čelu bio Saša Dragin, nenamenski trošilo novac.
Ona je navela da je za uništavanje ambrozije i krpelja to ministarstvo, prema izveštaju DRI, potrošilo 11 miliona evra bez javnog konkursa, iako nije bilo nadležno za to.
Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević je tražio odgovore Ministarstva kulture povodom emitovanja kviza na RTS-u u kome se dele automobili.
On je pitao da li je moralno da se javni servis bavi takvi stvarima, koliko građana dnevno telefonira i koliki su prihodi i gde taj novac ide.
"To je najniži pad morala kada se javni servis, koji nema školski program a plaćaju ga svi građani, bavi kockom", kazao je Markićević.
On je direktora RTS-a Aleksandra Tijanića pitao kolike su plate u toj medijskoj kući, odnosno i da li su "neki zaposleni povlašćeni, a neki rade za mizerne plate".
Poslanik Srpske radikalne stranke Dragan Stevanović je pitao ko je dozvolio miting u Bosilegradu 27. novembra, gde je, kako je naveo, bilo 150 državljana Bugarske i desetak građana Bosilegrada.
On je kazao da su na tom skupu bili transparenti "90 godina pod srpskim ropstvom".
Pošto su poslanici iskoristili pravo za postavljanje pitanja počela je rasprava o amandmanima na izmene i dopune Zakona o rudarstvu.
Poslanici su juče završili četvrtu i petu sednicu redovnog zasedanja na kojima su usvojili Predlog zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine i Statut Vojvodine, i izabrali Natu Mesarović za predsednika Vrhovnog kasacionog suda, Zagorku Dolovac za Republičkog javnog tužioca, kao i više drugih tužioca.
Tadić: Mnogo više trošimo nego što zarađujemo
Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da svako ko je dobio negativan izveštaj državnog revizora mora da "napravi ispravku".
Na pitanje novinara o izveštaju Državne revizorske institucije u kome je ukazano na brojne propuste u trošnju budžeta 2008. godine, Tadić je naveo da neke neracionalne uvrežene navike poskupljuju funkcionisanje države.
"Dobra je stvar što konačno imamo izveštaj državnog revizora i to je veliki napredak da kao svako normalno društvo imamo institucije koje objektivno, nezavisno analiziraju ponašanje drugih državnih institucija", rekao je Tadić novinarima.
"Imamo uvrežene navike u državi koje su neracionalne i poskupljuju funkcionisanje našeg državnog aparata", rekao je Tadić navodeći da on često i ličnim primerom utiče na pojedine ministre, ministarstva i državne službenike da smanjuju svoje troškove kada su u pitanju putovanja, zakupljivanje hotela.
"Mnogo više trošimo nego što zarađujemo i to mora da se izmeni i tome treba da doprinese i izveštaj državnog revizora", ocenio je Tadić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povučen završni račun za 2008.

Izvor: B92, 01.Dec.2009

Beograd -- Vlada povukla iz Skupštine završni račun budžeta za 2008. godinu. Opozicija zahteva raspravu o izveštaju revizora...Nakon objavljivanja rezultata prve revizije trošenja budžetskog novca i nezadovoljstva prozvanih ministarstava, Vlada je povukla završni račun budžeta za 2008. iz skupštinske...

Nastavak na B92...

Završni račun budžeta za 2008. povučen iz skupštinske procedure

Izvor: EMportal, 01.Dec.2009

Vlada Srbije povukla iz skupštinske procedure završni račun budžeta za 2008, rekla je danas poslanicima predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Nastavak na EMportal...

Vlada povukla završni račun za 2008. godinu

Izvor: S media, 01.Dec.2009

Vlada Srbije povukla je iz skupštinske procedure Predlog zakona o završnom računu Republike Srbije za 2008. godinu, koji je uradila Državne revizorske institucije (DRI) i o tome obavestila poslanike, Zakonodavni i Odbor za finansije, navedeno je u obaveštenju Vlade koje je dostavljeno parlamentu....

Nastavak na S media...

Opozicija traži skupštinsku raspravu o izveštaju DRI

Izvor: EMportal, 01.Dec.2009

Poslanici opozicije zatražili su danas zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi bili razmotreni izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o trošenju budžetskih sredstava u 2008, kao i završni račun budžeta za tu godinu.

Nastavak na EMportal...

Povučen Završni račun budžeta

Izvor: RTS, 01.Dec.2009

Iz skupštinske procedure, Vlada povukla završni račun republičkog budžeta za 2008. godinu. Poslanici opozicije traže da se završni račun i izveštaj Državne revizorske institucije razmatraju na posebnoj sednici. Završene rasprave o zakonima o rudarstvu i putnim ispravama...Vlada Srbije je povukla...

Nastavak na RTS...

Završni račun na doradi

Izvor: Kurir, 02.Dec.2009, 08:40

BEOGRAD - Vlada Srbije povukla je iz skupštinske procedure završni račun republičkog budžeta za 2008. godinu, rekla je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović. Nakon što je nekoliko poslanika opozicije na jučerašnjoj sednici parlamenta zatražilo da se zakaže posebna sednica na kojoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.