Vulin: Srbi su uvek bili na pravoj strani!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbi su uvek bili na pravoj strani!

- Već hiljadu godina se piše i pamti srpsko ime, srpski jezik, srpsko pismo i srpska država. Hiljadu godina Srbi pamte i nije bilo generacije koja je odbila poziv da brani svoju slobodu i koja nije razumela šta je to dužnost. E pa neće biti ni naša, smrt fašizmu - poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da su Srbi kroz istoriju uvek bili na pravoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << strani i da će tako biti i sa sadašnjom generacijom.

Vulin je, na svečanoj akademiji povodom 70 godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice u Drugom svetskom ratu, kazao da Srbe određuju dve reči – sloboda i dužnost i da nema generacije u istoriji srpskog naroda koja je odbila da brani svoju slobodu i nije razumela šta je dužnost.

Foto: Tanjug/Boki

“- Već hiljadu godina se piše i pamti srpsko ime, srpski jezik, srpsko pismo i srpska država. Hiljadu godina Srbi pamte i nije bilo generacije koja je odbila poziv da brani svoju slobodu i koja nije razumela šta je to dužnost. E pa neće biti ni naša, smrt fašizmu – poručio je Vulin.

Vulin je naglasio da Srbi nikada nisu grešili u izboru kada ih je istorija pitala na koju će stranu i “zato neka veći od nas prate kako se Srbi opredeljuju, jer su sigurno na pravoj strani, jer su sigurno na strani dobra, pravde i žovota”.

- Fašizam je shvatanje sveta u kome je dobro i prihvatljivo mrzeti i ubiti i raniti, fašizam je shvatanje sveta u kome nema pravde u kome se “Bože pravde” ne bi ni pevalo, ni govorilo, ni sanjalo – rekao je on.

Foto: Milena Đorđević

On je istakao da je fašizam jeste kada se ne zna ko je pobio srpsku decu na reci Bistrici u Goraždevcu, kada za hiljadu ubijenih Srba postoje samo dve sudske presude, kada stotine hiljada proteranih osoba nema mesta za povratak.

- Da li je fašizam proteran, otišao i nestao – zapitao je Vulin i naglasio da je fašizam i to kada nema kazne i kada ne znate ko je ubio Milicu Rakić, kada ne znate ko je na malog Borivoja u Kosovskoj Mitrovici bacio bombu da bi dete sa tri godine upoznalo gelere u vratu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.