Vučić i Dačić se rastrčali po svetu!

Izvor: Kurir, 13.Jul.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dačić se rastrčali po svetu!

Budući čelnici Vlade već su prionuli na rad. Dačić upoznao Nemce sa ciljevima i programima svog novog kabineta

BEOGRAD - Svetska turneja.

Lider SNS Aleksandar Vučić otputovao je u sredu u radnu posetu Vašingtonu, dok je lider SPS i mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić juče boravio u Berlinu. Dačić se sastao sa saradnicima nemačke kancelarke Angele Merkel i upoznao ih s programom i ciljevima svog budućeg kabineta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

- To je bitno jer Nemačka ima veoma važnu ulogu u Evropskoj uniji - rekao je Dačić.On je domaćinima preneo osnovna opredeljenja buduće vlade - Srbija će nastaviti putem evropskih integracija kako bi što skorije dobila datum za početak pregovora sa EU.

Mandatar je istakao i da je Beograd spreman za dijalog s Prištinom, ne samo na tehničkom već i na političkom nivou.

Predstavnici nemačke administracije istakli su da će pratiti kakvu će politiku voditi nova vlada i kakve će imati rezultate.

Pošto se očekuje da će Vučić u novoj vladi biti ministar odbrane i vicepremijer zadužen za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, spekuliše se će posetiti američko ministarstvo odbrane (Pentagon), Federalni istražni biro (FBI) i Agenciju za borbu protiv narkotika (DEA). On, međutim, juče nije odgovarao na pozive novinara Kurira, pa smo ostali uskraćeni za odgovor na pitanja kojim povodom je u SAD, koliko će tamo ostati i s kim će se sve sresti.

(R. K.)

Posle Nemačke - Brisel

Posle Nemačke, mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić posetiće Brisel. On će se 26. jula, sastati s visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton.


Posle Nemačke - Brisel

Posle Nemačke, mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić posetiće Brisel. On će se 26. jula, sastati s visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.