Vučić: Srbija nije odgovorna za migracije

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija nije odgovorna za migracije

Premijer Srbije Aleksandar Vučih izjavio je danas da Srbija nije odgovorna za aktuelne migracije, koje su uznemirile Evropu.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle razgovora sa evropskim komesarom za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitrisom Avramopulosom, naveo da je Srbija brzo preduzela akciju u dogovoru sa Briselom i nekim evropskim vladama.

Premijer je dodao da je Srbija postupala u skladu sa dogovorom iz Brisela o slobodi kretanja, ali takodje i sa vladama zemalja EU i preduzela akciju da ljude koji su pokušali da zloupotrebe tu vrstu poverenja vrate odakle su došli.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: struja za trećinu jefitinija od najjeftinije u regionu

Izvor: Politika, 05.Mar.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije struju plaćaju za 30 odsto manje od najniže cene u zemaljama regiona, te da nije moguće oprostiti dugove za režijske troškove...„U Srbiji su režijski troškovi najniži u regionu. ja nisam od deda Mrazova. ne znam pod kojim...

Nastavak na Politika...

Zaustavite lažne azilante

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2015

SRBIJA bi trebalo da preduzme hitnu akciju zbog činjenice da njeni državljani čine najveći grupu osoba koje traže azil u EU, ocenio je u četvrtak Dimitris Avramopulos, evropski komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo, posle ragovora s premijerom Aleksandrom Vučićem. On je dodao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.