Vučić: Imam puno poverenje u predsednicu i premijera Hrvatske

Izvor: Blic, 15.Feb.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Imam puno poverenje u predsednicu i premijera Hrvatske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Zagrebu da je s novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović imao dobar razgovor i da veruje da će nastaviti dobru i uspešnu saradnju.

Na pitanje novinara da li je na sastanku s Grabar Kitarovićevom bilo reči o problemu nestalih, na kojem Hrvatska insistira, Vučić je odgovorio pitanjem poslenicima sedme sile da li znaju da na popisu nestalih ima više Srba nego Hrvata.

On je dodao da se razgovaralo o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svim pitanjima, uključujući i nestale i izbeglice, jer, kako je rekao, niko od tih pitanja ne beži.

"Pokrenuli smo i pitanja nestalih i rešavaćemo ih. Niko ne želi da štiti ni zločin ni zločinca ni na jednoj strani. Imam puno poverenje i u gospođu Grabar Kitarović i u premijera Zorana Milanovića da ćemo te stvari zajednički uspeti da izguramo", rekao je Vučić novinarima posle razgovora s novom hrvatskom predsednicom

koja je danas inaugurisana.

Na pitanje kada očekuje novi susret s Grabar Kitarovićevom, on je odgovorio: "Uskoro".

Vučić je pre susreta s novom hrvatskom predsednicom razgovarao i sa šeficom diplomatije Hrvatske Vesnom Pusić.

On je u podne prisustvovao svečanoj inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović. Pre toga je prisustvovao liturgiji povodom Sretenja u pravoslavnoj crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u centru Zagreba, koju je predvodio mitropolit ljubljansko-zagrebački Porfirije.

Srpski premijer se sastao i s predstavnicima Srba u Hrvatskoj i položio cveće kod spomenika Nikoli Tesli.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Rekli smo šta imamo

Izvor: B92, 15.Feb.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan razgovorom sa novom predsednicom Hrvatske i da se nada da će ona uskoro da dođe u Beograd...On je za B92 rekao da je razgovarao sa Kolindom Grabar Kitarović o temama koje su manje ili više sporne i svemu onome što treba da se odnosi na...

Nastavak na B92...

Kolinda i Vučić u "četiri oka"

Izvor: Press, 15.Feb.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Zagrebu da je s novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović imao dobar razgovor i da veruje da će nastaviti dobru i uspešnu saradnju. . Na pitanje novinara da...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.