Vučić: Biće gasa, neće biti restrikcija

Izvor: RTV Pink, 25.Sep.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Biće gasa, neće biti restrikcija

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da poskupljenja struje neće biti bar u narednih šest meseci. Neće biti restrikcija, a obezbedićemo dovoljno gasa, kaže premije



Vučić kaže da je Srbije već obezbedila 450 miliona kubnih metara gasa i potrudiće se da iz Mađarske obezbedi dodatne količine.Apelovao je na građane da štede struju kako bismo što manje morali da je uvozimo, a na lokalne samouprave da redovno plaćaju račune za gas koji troše za toplane. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Vučić je na konferenciji za novinare najavio da će Vlada Srbije u skladu sa ekonomskim merama koje su nagoveštene predložiti rebalans budžeta za 2014. godinu i predlog budžeta za 2015. Rebalans budžeta biće pred poslanicima sredinom oktobra. Vučić napominje da je cilj i obaveza Vlade stvaranje moderne i uspešne Srbije Srbija nema više vremena za čekanja, prošlo je vreme kukavičke politike, vreme je da menjamo zemlju, poručio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Zahvalio je svim međunarodnim činiocima koji su razumeli šta Srbija mora da uradi zarad budućnosti. Uveren je da Srbija ima snage i volje da već 2016. godine bude među zemljama sa najvećim rastom. Potvrdio je da će između 16. i 18 . decembra biti održan samit kojem će prisustvovati kineski premijer Li Kećang. To će, kaže Vučić, biti ubedljivo najveći skup koji će u Beogradu biti održan nakon više od 40 godina. Pored Lija, u Beograd će doći i između 16 i 18 premijera, s obzirom na to da su i neki šefovi vlada van regiona izrazili želju da učestvuju. Premijer očekuje da će proslavi 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu prisustvovati i ruski predsednik Vladimir Putin, a konačna potvrda eventualnog dolaska očekuje se sredinom naredne nedelje. Svečanost će biti održana u četvrtak, 16. oktobra, a prisustvovaće brojne visoke zvanice. U utorak ili u sredu, kaže Vučić, stići će i konačna potvrda da li će prisustvovati i Putin. Vučić je rekao da će Srbija 70. godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i stogodišnjicu Prvog svetskog rata Srbija umeti da obeleži na pravi način. "Ponosimo se borbom protiv fašizma, nećemo ni od koga da se krijemo i stidimo što smo fašizam u Srbiji pobedili, naprotiv, time smo se ponosili i time ćemo se uvek ponositi", rekao je Vučić. Do sada je, saopštio je premijer, oko 28 miliona evra uplaćeno ljudima koji su pretrpeli štete u poplavama koje su proletos zadesile Srbiju. Iako je u pitanju ogroman novac, Vučić ne misli da je to rešilo sve probleme, ali ističe da je to ono što je država mogla da učini. Kako je naveo, najviše kuća treba da bude sagrađeno u Kupnju, a zatim i u Valjevu i Svilajncu. Reč je o 215 pravosnažnih rešenja sa imenom i prezimenom, pri čemu će u Krupnju i Valjevu gradnja početi već sutra, a sledeće nedelje i u drugim mestima i sve će, kako je rekao, biti urađeno u najkraćem roku. Premijer je, kaže, zadovoljan što je sve urađeno transparentno, bez trunke korupcije, otvoreno, neskriveno. Najavio je da će obići istok Srbije koji je stradao u septembarskim poplavama i dodao da će država i tamo pomoći koliko god to bude moguće.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.