VUKČEVIĆU STIGAO JOŠ JEDAN PAKET!

Izvor: Kurir, 03.Feb.2012, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUKČEVIĆU STIGAO JOŠ JEDAN PAKET!

BEOGRAD - Stigao mu drugi paketić. Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, kako saznajemo, dobio je juče još jedan paket iz Holandije, sličan onom od pre dva dana, koji je digao na noge čitav MUP. Time je potvrđena izjava bivšeg debeovca Slobodana Radojeva Mitrića Kuriru da je Vukčeviću preporučeno poslao dva paketa sa ukupno sedam njegovih knjiga.

BEOGRAD - Stigao mu drugi paketić.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, kako saznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dobio je juče još jedan paket iz Holandije, sličan onom od pre dva dana, koji je digao na noge čitav MUP. Time je potvrđena izjava bivšeg debeovca Slobodana Radojeva Mitrića Kuriru da je Vukčeviću preporučeno poslao dva paketa sa ukupno sedam njegovih knjiga.

- Tužioca su juče pozvali iz pošte da ga obaveste o još jednom paketu, koji je odmah preuzeo MUP. Tu su još četiri Mitrićeve knjige, jedna je na holandskom, a tri su na srpskom jeziku - potvrdio nam je Bruno Vekarić, zamenik tužioca.

Dodao je da je Vukčević zadovoljan akcijom policije, te da u njih ima potpuno poverenje.

- S obzirom na to da je reč o takvom čoveku, MUP je ispravno postupio. Vukčeviću su ranije stizale pretnje iz Holandije, pa je dobro što je policija to uradila - rekao je Vekarić.

Inače, kako saznajemo, tužilac odranije zna za Slobodana Mitrića.

- Čuo je za njega, to je čovek koji je u jednoj od svojih knjiga priznao da je ubio 80 ljudi - kaže naš izvor iz MUP.

Mitrić, koji je pre dva dana kontaktirao sa našim listom, juče nije želeo ništa da komentariše.

Slobodan Mitrić je u svojoj biografiji napisao da je stručnjak za karate, te da je bio jedan od retkih nosilaca crnog pojasa sedamdesetih. U to vreme u medijima se predstavljao kao „Karate Bob“.

Vladimir Jorga, naš čuveni karatista, kaže za Kurir da se Mitrića seća kao „mladog, kočopernog čoveka“.

- Bio je dinamičan, pun sebe. Poslednji put sam ga video pre 40 godina, ne znam šta je sad sa njim. Otprilike u to vreme karate je trenirao i Vladimir Vukčević. Tako da je vrlo moguće da su se Vukčević i Mitrić upoznali preko karatea - kaže Jorga.

Robert Kelder, Mitrićev navodni izdavač, potvrdio je Kuriru da je on, u Mitrićevo ime, poslao dve pošiljke od ukupno sedam knjiga.

(J. V.)

Jorga: Vukčević bio odličan karatista

- Vrlo dobro se sećam da je tužilac Vlada Vukčević bio odličan karatista. I on je polagao kod mene u Medicinaru dok je studirao pravo, imao je crni pojas treći dan. Bio je pravi talenat, šteta je što nije nastavio da se bavi time - seća se Vladimir Jorga.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.