Tužilaštvo traži dokaze od Cvijana

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Apr.2010, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži dokaze od Cvijana

BEOGRAD - Portparol Republičkog javnog tužilaštva Toma Zorić pozvao je danas Vladimira Cvijana, donedavnog vršioca dužnosti generalnog sekretara Predsedništva, da specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal dostavi dokaze da je prilikom reizbora sudija bilo elemenata krivičnog dela.

Zorić je rekao da će tužilaštvo proveriti sve navode Cvijana, kao i da tužilaštvo zanimaju, kako je rekao, isključivo dokazi da li su ostvarena obeležja krivičnog dela.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ako neko tvrdi da je bilo korupcije onda mora da ima i kredibilne dokaze i da ih prezentuje nadležnim organima. Tužilaštvo ne zanimaju paušalne ocene i političke kvalifikacije iznete u javnosti već samo dokazi koji imaju sudski kredibilitet - naveo je Zorić.

On je ukazao da će tužilaštvo sačuvati profesionalizam uzdržavanjem od svakog komentara političkog konteksta ovog slučaja.

"Pozivamo gospodina Cvijana da, ako ima dokaze kako je izneo u javnosti, te dokaze dostavi specijalnom tužilaštva za organizovani kriminal", rekao je Zorić.

Cvijan, koji je postao novi član Srpske napredne stranke, optužio je predsednicu Vrhovnog saveta sudstva Natu Mesarović i ministarku pravde Snežanu Malović da su one "članovi pravosudne mafije".

On je rekao da je ostavku na vršioca dužnosti generalnog sekretara Predsedništva Srbije podneo ( 4. marta), jer ni posle dve nedelje od kako je ukazivao da ima dokaze za korupciju i nepravilnosti u reizboru sudija niko u Predsedništvu nije reagovao.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo pozvalo Cvijana da dostavi dokaze

Izvor: Mondo, 20.Apr.2010

Republičko tužilaštvo pozvalo je danas bivšeg vršioca dužnosti generalnog sekretara predsednika Republike Vladimira Cvijana da dostavi sve dokaze o nezakonitim radnjama koje tvrdi da poseduje.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.