Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić najavio autoput Čačak - Požege za dve do tri godine

POŽEGA -

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da će autoput od Čačka do Požege biti završen za dve do tri godine i da će doprineti daljem razvoju ovog kraja.

U Požegi, gde je povodom Dana opštine prisustvovao otvaranju rekonstruisanog centralnog gradskog trga, Tadić je poručio da je ekonomija najvažnija stvar te da nijedna država danas ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može sama da reši sve probleme.

Tadić je dodao da je Srbija danas mnogo bolja zemlja, zemlja kojoj niko više ne preti, u kojoj se izborne radnje obavljaju u mirnom okruženju, što nije bio slučaj pre četiri godine.

Ima još puno toga što moramo da završimo, poručio je Tadić i najavio da ima dobru vest za građane Požege, a to je da počinje izgradnja autoputa od Čačka.

"Svaki dan u protekle četiri godine radili smo na tom projektu. Verujem da samo za tri godine možemo da uradimo taj autoput, koji će promeniti stanje u tom kraju", poručio je Tadić.

On je objasnio da će nakon Požege biti nastavljena gradnja puteva brzog puta koji će kasnije preći u autoput prema Užicu i drugim smerovima, a garancije da će taj posao biti obavljen su u protekle četiri godine kada su izgrađena tri, kako je kazao, spektakularna mosta, 180 kilometara autoputa...

"To sve ukazuje da je moguće da u naredne dve do tri godine bude izgrađen autoput u ovom kraju, a taj put će otvoriti mogućnosti za nove investicije", dodao je Tadić.

Rekonstruisani trg u centru Požege otvorio je danas predsednik opštine Milovan Mićović, a Tadić je poručio da je velika stvar obnoviti nešto što je uradio Miloš formirajući grad na ovom mestu pre 180 godina.

"Trgovi predstavljaju mesto okupljanja, demokratije i razmene ideja. Ovaj trg predstavlja viziju budućnosti koja uspostavlja vezu sa našim precima", objasnio je on.

Mićović je na trgu u centru Požege rekao da je "opštinska vlast bila hrabra da uđe u ovu investiciju, jer se ukazala prilika i želela je to da iskoristi".

Pored Ministarstva za državnu upravu i državnu samoupravu, najveći deo sredstva dala je Vlada Srbije, na čemu se Mićović posebno zahvalio, a građanima poželeo puno lepih trenutaka na svom novom trgu.

Svečanom otvaranju gradskog trga prisustvovao je i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, čije je Ministarstvo pomoglo finansijski rekonstrukciju, koja je trajala 10 meseci.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.