Tabakovićeva za premijera?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabakovićeva za premijera?

BEOGRAD -

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će večeras ili u četvrtak biti održana sednica Predsedništva SNS i izrazio očekivanje da će na njoj lider naprednjaka Tomislav Nikolić biti imenovan kao kandidat za predsednika Srbije.

Vučić je na stranačkoj pres konferenciji poručio da je posao SNS da na svim nivoima pobedi Demokratsku stranku (DS) i indirektno najavio mogućnost da funkcionerka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS Jorgovanka Tabaković bude kandidatkinja za funkciju premijera Srbije.

"Mislim da će odluka biti da Tomislav Nikolić pobedi Borisa Tadića, a posle toga ćemo razgovarati na koji način i koga kandidovati za premijera", rekao je Vučić.

Na pitanje da li vidi sebe na mestu premijera, Vučić je odgovorio: "Ne, ne vidim", ali je i dodao:

"Jorgovanka (Tabaković) će sve češće da se pojavljuje, pa vi sad gledajte šta to može da znači".

Vučić je ukazao da u Srbiji ne postoji ustavna kategorija skraćenja predsedničkog mandata i konstatovao da Boris Tadić nije sebi skratio mandata, već je podneo ostavku.

"Doskorašnji predsednik Srbije sebi nije skratio mandat - kategorija skraćenja mandata ne postoji u Ustavu Srbije niti u našim zakonima. On je podneo ostavku", rekao je Vučić.

"On je", poručio je, "od danas građanin i mi mu želimo da bude uspešan građanin, da izvodi unučiće na Kalemegdan i igra šah sa kolegama penzionerima".

To je, kako je rekao, "sasvim u redu" jer Srbija mora da krene napred i obezbedi promene.

Vučić je pozvao medije da "ne obmanjuju javnost" izveštajima o skraćenju mandata.

On je napomenuo da je SNS podnela prigovor Republičkoj radiodifuznoj agenciji zbog tretmana SNS u Nacionalnom dnevniku TV Pink.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Tabaković za premijera

Izvor: RTS, 04.Apr.2012

Aleksandar Vučić najavio mogućnost da Jorgovanka Tabaković bude kandidatkinja za funkciju premijera Srbije. Vučić poručio da je Srbiji potreban nov zakon o javnim nabavkama i niz durgih reformi...Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na stranačkoj pres konferenciji poručio...

Nastavak na RTS...

Mirović: Slede velike političke promene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012

NOVI SAD -..U prvom i drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine desiće se velike promene, izjavio je danas član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović...On je kazao da će te promene imati ogromne pozitivne posledice po ukupan razvoj Vojvodine..."Promene u Vojvodini će se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tabaković: Verujem u pobedu Nikolića i SNS

Izvor: S media, 05.Apr.2012, 09:22

Član predsedništva SNS Jorgovanka Tabaković veruje da će lider te stranke Tomislav Nikolić postati predsednik Srbije možda već u prvom krugu, kao i da će blok koji predvode naprednjaci trijumfovati na parlamentarnim izborima i sa D S S formirati novu vladu..."Nikolić će da pobedi, jer je Boris...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.