Sva pitanja u Turskoj posle pokušaja vojnog puča rešavati u okviru Ustava

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sva pitanja u Turskoj posle pokušaja vojnog puča rešavati u okviru Ustava

Sva pitanja u Turskoj, nakon minulog pokušaja vojnog puča, neophodno je rešavati u okviru Ustava te zemlje, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Kada je reč o trenutnim dešavanjima u Turskoj, stav Rusije je da sva pitanja treba rešavati prema Ustavu“, rekao je on.

Oglasila se i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, koja je takođe pozvala turske vlasti da poštuju norme demokratije i ljudska prava.

„Mi delimo zabrinutost kada su u pitanju dešavanja u Turskoj. Neophodno je da Ankara u ovim trenucima poštuje ljudska prava“, rekla je Mogerinijeva.

Ona je dodala da je EU bila prva koja je još te noći kada je puč bio u toku pozvala vlasti da se sačuvaju legitimitet svih državnih institucija.

I državni sekretar SAD Džon Keri rekao je da će NATO veoma pažljivo pratiti za celokupnom situacijom u Turskoj kao i da unutar te organizacije postoje uslovi koji se moraju poštovati u domenu očuvanja demokratije.

„Nadam se da će potezi Turske biti u skladu sa demokratskim normama. O tome sam razgovarao sa ministrom inostranih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom i on mi je dao uverenja da će sve biti u skladu sa turskim zakonodavstvom“, rekao je Keri.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Lansiranjem raketa Pjongjang krši međunarodne obaveze

Izvor: Blic, 19.Jul.2016

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ocenila je danas da lansiranje raketa iz Severne Koreje predstavlja "jasno i grubo kršenje" međunarodnih obaveza Pjongjanga...- Nakon nedozvoljenog nuklearnog testa 6. januara, ovaj poslednji postupak (Severne Koreje) povećaće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.