Srećko Đukić: Odluka ambasadora Albanije je diplomatski gaf

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećko Đukić: Odluka ambasadora Albanije je diplomatski gaf

Nekadaššnji diplomata Srećko Đukić ističe da je odluka ambasadora Albanije Iljira Boćke da ne dođe u srpsko Ministarstvo spoljnih poslova da primi protest Srbije zbog kamenovanja autobusa sa srpskim fudbalerima veliki diplomatski gaf.

Srećko Đukić

"On mora da dođe bez obzira na to da li mu je saopššteno zašto ga zovu ili mu nije saopššteno. Kada ambasador uručuje akreditivna pisma ššefu držžave, u njemu pišše da je on siguran kanal komunikacije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kažže Đukić, prenosi B92.

Ambasador Albanije odbio je, naime, da primi protest Srbije zbog kamenovanja autobusa sa srpskim fudbalerima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je ambasador Albanije u Beogradu, koji je odbio da primi protestnu notu Ministarstva spoljnih poslova zbog kamenovanja autobusa sa fudbalerima Srbije, postupio nediplomatski i da zbog toga neće moći u narednih šest meseci da kontaktira sa srpskim zvaničnicima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.