Srbija treća zemlja u Evropi u kojoj je vlast pobedila

Izvor: BKTV News, 08.Maj.2012, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija treća zemlja u Evropi u kojoj je vlast pobedila

Odlazeća vlada Srbije, koju je predvodio premijer Mirko Cvetković, treća je u Evropi koja je u poslednjih deset godina odbranila većinu na parlamentarnim izborima. Stranke koje su činile ovu vladu osvojile su na tek održanim izborima 138 od ukupno 250 poslaničkih mesta.
U regionu, to je jedino pošlo za rukom još Makedoniji i Crnoj Gori.
Prema još nezvaničnim rezultatima, lista „Izbor za bolji život - Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tadić' osvojila je 67 mandata, dok su koaliciji SPS-PUPS-JS pripala 44 poslanička mesta. Ujedinjeni regioni Srbije osvojili su 16 mandata. Srpskom pokretu obnove, koji je takođe bio deo prethodne vladajuće koalicije, pripašće sada četiri od ukupno 20 mandata koliko je dobio „Preokret'. Takođe, Savez vojvođanskim Mađara sada je osvojio pet mandata, a DA Sandžak - dr Sulejman Ugljanin dva mesta.
U ukupnom zbiru to je sada 138 poslaničkih mesta za partije iz prethodnog kabineta, koji je radio od 2008. godine, što znači da je on sada čak „ojačan' za osam mandata, jer je u prethodnom imao podršku 129 poslanika.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.