Srbi nemaju para za putovanja

Izvor: S media, 13.Mar.2011, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi nemaju para za putovanja

Srbija nikad nije imala više građana koji poseduju pasoše. Od jula 2008. do danas broj izdatih biometrijskih putnih isprava se približio cifri od tri miliona. To je duplo više nego pre deset godina. Ipak, od ukidanja viza za putovanje u zemlje Evropske unije, broj putnika i onih koji prelaze granicu povećao se samo za dva odsto!

Prema podacima Uprave granične policije MUP Srbije, prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godine je državnu među prešlo nešto više od 48 miliona putnika, tek dva odsto više nego 2009, kada je, 19. decembra, uveden bezvizni režim za našu zemlju.

Očigledno je, međutim, da opšta besparica utiče na putovanja. Prosečan građanin Srbije zarađuje mesečno 34.000 dinara, a sa tim novcem teško da može da uštedi za odmor u inostranstvu.

Najviše prelazaka zabeleženo je na graničnim prelazima Kelebija, Horgoš, Batrovci, Rača, kao i na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“.

U turističkim agencijama navode da i dalje putuje njihova „stalna klijentela“, a da je novih putnika vrlo malo. Čak ni nedavno završeni Sajam turizma, sa brojnim popustima, nije promenio situaciju.

- Gužve na graničnim prelazima nema i u roku od 15 minuta završavaju se sve formalnosti - kažu u Upravi granične policije.

Na prelazima poslednjih dana, a tako će biti i ubuduće, pojačana je kontrola putnika zbog uočenih zloupotreba bezviznog režima. Cilj je sprečiti izlazak iz zemlje lažnih azilanata. Nije reč samo o domaćim građanima, već i o putnicima iz Makedonije.

(Blic)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani Srbije nemaju para da putuju

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2011

Srbija nikad nije imala više građana koji poseduju pasoše. Od jula 2008. do danas broj izdatih biometrijskih putnih isprava se približio cifri od tri miliona.

Nastavak na Radio 021...

Nikad više pasoša i manje putovanja

Izvor: Mondo, 13.Mar.2011

Srbija nikad nije imala više građana koji poseduju pasoše, ali se, ipak, od ukidanja viza za putovanje u zemlje EU, broj putnika i onih koji prelaze granicu povećao samo za dva odsto zbog besparice.

Nastavak na Mondo...

Nikad više pasoša, nikad manje putovanja van Srbije

Izvor: Capital.ba, 13.Mar.2011

BEOGRAD, Srbija nikad nije imala više građana koji posjeduju pasoše, ali se, ipak, od ukidanja viza za putovanje u zemlje EU, broj putnika i onih koji prelaze granicu povećao samo za dva odsto zbog besparice.         Od jula 2008. do danas broj izdatih biometrijskih putnih isprava se približio...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.