Službenim automobilima putuju i na more i na vikend

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenim automobilima putuju i na more i na vikend

Više od 50 miliona evra potrošeno je u 2012. za korišćenje i održavanje službenih automobila. Na teret države putovalo se na more, a najveće kilometraže napravljene su vikendom.

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović kaže za “Blic” da su u analizi o nabavci, vrednosti i korišćenju službenih automobila uočene brojne zloupotrebe.

Kako je istakao, 126 budžetskih korisnika raspolaže sa ukupno 26.966 vozila - 6.244 vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su opšte namene, a 20.722 su vozila posebne namene. Ukupan broj je oko 32.000, kada se dodaju vozila jedinica lokalnih vlasti i javnih preduzeća..

Ukupni rashodi u 2012. na ta vozila iznosila su 6,1 milijardu dinara, što je više od 50 miliona evra.

- Sav ovaj novac je otišao na gorivo, ulja, gume, potrebe parkiranja, registraciju automobila - kaže Sretenović.

Među primerima brojnih zloupotreba su korišćenje vozila za prevoz ličnih stvari, poput jednog zaposlenog u Ministarstvu finansija koji je prevozio kupus za zimnicu, ili Miloša Perovića, načelnika Jedinice za zaštitu svedoka u MUP-u, koji je na more u Bugarsku putovao službenim vozilom.

Utvrđeno je i da se najveža kilometraža prelazila vikendom kada se ne radi. U vladi navode da će biti smanjen i broj vozila koja koriste najviši državni funkcioneri.

Prodaje službenu "škodu"

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov odlučio je da, zbog ušteda i racionalizacije u gradu, proda vozilo koje je koristio - „škodu superb“. Vozilo od 2.800 kubika iz 2005. prodaje zbog visokih troškova održavanja, registracije i osiguranja. U kabinetu gradonačelnika je rečeno da je samo registracija automobila koji se prodaje koštala oko 92.000 dinara bez osiguranja. Gradonačelnik će ubuduće, kako je saopšteno, koristiti „reno kangu” na električni pogon, dobijen na poklon od italijanske opštine Ravena.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 50 miliona evra 2012. potrošeno na korišćenje službenih automobila!

Izvor: Press, 23.Apr.2014

Više od 50 miliona evra potrošeno je 2012. godine u Srbiji za korišćenje službenih automobila, na teret države putovalo se na more, a najveće kilometraže pravljene su vikendom, rekao je predsednik Saveta Drzavne revizorske institucije Radoslav Sretenović.

Nastavak na Press...

Službenim automobilima putuju na more i prevoze kupus

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2014

BEOGRAD - Više od 50 miliona evra potrošeno je u 2012. za korišćenje i održavanje službenih automobila u Srbiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.