Sastanak Dačića i Grau

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Dačića i Grau

Ivica Dačić sastaće se sutra sa šeficom Radne grupe za predsedavanje OEBS Saveznog ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Hajdi Grau

Švajcarska od 1. januara predsedava OEBS, a na tom položaju će je početkom naredne godine naslediti Srbija, u skladu s dogovorom o sukcesivnom predsedavanju, prvi put u istoriji te organizacije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Ivica Dačić je krajem avgusta ocenio da će uloga Srbije kao predsedavajućeg OEBS biti poseban izazov u svetlu ukrajinske krize i poručio da je Srbija opredeljena da bude konstruktivan faktor koji će doprineti miru i stabilnosti regiona.

"Mi apelujemo da se ratni sukobi zaustave i da započne dijalog, da međunarodne institucije poput OEBS-a odigraju svoju ulogu u nadgledanju stanja, naročito kad je reč o graničnim pitanjima te dve zemlje i da se poboljša humanitarna situacija", rekao je Dačić.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Sutra sastanak Dačića i Grau

Izvor: B92, 03.Sep.2014

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sutra sa šeficom Radne grupe za predsedavanje OEBS Saveznog ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Hajdi Grau..Švajcarska od 1. januara predsedava OEBS, a na tom položaju će je početkom naredne godine naslediti Srbija, u skladu s dogovorom o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.